Hlavní obsah

Policie obklíčila dům rodiny vyvražděné ve Francii, uvnitř jsou výbušniny

Novinky,
Paříž/Londýn
Aktualizováno

Britská policie v pondělí uzavřela cestu vedoucí k domu Brita iráckého původu Saada al-Hilliho, který byl minutý týden i s manželkou a tchyní zastřelen ve Francii. Z domu a jeho okolí bylo evakuováno několik lidí a uzavřena byla i příjezdová cesta k němu. Před dům byly nainstalovány stěny z perspexu, které mají pomoci při ochraně před letícími předměty. Přivoláni byli pyrotechnici, v domě se tedy zřejmě našly výbušniny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie prohledává dům britské rodiny, zavražděné ve francouzských AlpáchVideo: Reuters

 
Článek

Police z hrabství Surrey uvedla: "Kvůli obavám ohledně předmětů nalezených na adrese v Claygate rozšířili policisté bezpečnostní kordón okolo nemovitosti. Sousedé byli okamžitě evakuováni." Polici uzavřela dvě ulice okolo domu.

Podle reportéra televize Sky News je pravděpodobné, že policie objevila v domě podezřelé předměty. Na místě zasahovali pyrotechnici. Policisté nějaké předměty z domu vynesli. BBC uvedla, že je možné, že v domě mohlo být nástražné výbušné zařízení.

Smrt Saada al-Hilliho zůstává zatím záhadou. Minulý týden byl ve Francii u jezera Annecy zabit i se svou ženou a tchyní. Všichni byli střeleni dvakrát do hlavy. Všechny výstřely pocházely z téže zbraně. [celá zpráva]

Podle jednoho z jeho přátel se Saad al-Hilli před odjezdem na dovolenou obával o svou bezpečnost. Důležité dokumenty ukryl.

Foto: ČTK/AP

Policista střeží dům Saada al-Hilliho v surreyském Claygate

Francouzská policie definitivně potvrdila, že starší zabitá žena byla skutečně 74letá tchyně al-Hilliho. Vyšetřovatele mátlo, že měla švédský pas.

Zkoumání telefonů

Vyšetřovatelé také prozkoumávají dva mobilní telefony nalezené na místě vraždy, aby zjistili, zda rodině někdo před útokem nevolal. Rodina kempovala u jezera, ale zabita byla v autě na odlehlé místní komunikaci, kam byla zřejmě vylákána.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie odváží z místa činu auto, ve kterém byly nalezeny obětiVideo: Reuters

Zlepšil se stav starší ze dvou al-Hilliho dcer Zainab. V neděli byla probuzena z umělého spánku, ale dosud nemůže být vyslechnuta, protože je pod sedativy. Byla bita do hlavy a střelena do ramene. [celá zpráva]

Zatím promluvila jen čtyřletá dcera, které popsala útok jako neuvěřitelně brutální. Zmínila i to, jak se schovala pod sukněmi zabité matky a babičky. Dívka se už vrátila do Británie, kde bude svěřena do péče úřadů.

Reklama

Výběr článků

Načítám