Hlavní obsah

Při masakru britské rodiny ve Francii bylo vypáleno 25 ran

Grenoble

Francouzský státní žalobce Eric Maillaud zveřejnil další podrobnosti o brutálním masakru britské rodiny, která byla na dovolené ve Francii u jezera Annecy. Podle BBC uvedl, že na místě činu bylo vypáleno 25 ran, tedy více, než se myslelo. Každá z obětí byla nejméně jednou střelena do hlavy. Bratr zavražděného se už přihlásil policii a popřel, že by s mrtvým měl spory o majetek, jak uváděla jedna z hypotéz vyšetřovatelů.

Foto: ČTK/AP

Polciista na místě činu u francouzské obce Chevaline

Článek

Maillaud zatím neuvedl, jakou zbraň vrah použil, aby tím neohrozil postupující vyšetřování. Potvrdil, že mrtvými jsou Saad al-Hilli, který od roku 2010 pracoval pro britskou firmu Surrey Satelllite Technology jako inženýr vývojář, a jeho žena Iqbal.

Též potvrdil, že policisté už mluvili s jejich čtyřletou dcerou Zeenou, která byla nalezena až osm hodin po zjištění vraždy. Popsala zběsilost a zuřivost útoku. Podle policie uvedla, že byla v autě mezi matkou a další zavražděnou ženou. Ukrývala se pod jejich sukněmi. To jí zachránilo život a díky tomu se vyhnula i zranění. [celá zpráva]

Její sedmiletá sestra Zainab leží v kritickém stavu v nemocnici v Grenoblu. Byla zasažena do hlavy.

Zveřejněna byla i identita čtvrté oběti, je jím 45letý cyklista Sylvain Mollier. Zřejmě byl zabit, protože se stal svědkem masakru rodiny.

Bratr popřel spor o majetek

Bratr zavražděného se sám přihlásil policii, když se dozvěděl o masakru. Nejprve chtěl vědět, jaký je Saadův stav. Podruhé se spojil s policí v pátek, aby popřel spekulace, že měl se zavražděným spor o majetek. Státní žalobce ale dodal ale, že zatím nebyl oficiálně vyslechnut.

V pátek francouzská policie uvedla, že možným důvodem vražd byl spor o majetek po smrti otce. Mělo jít o dům ve Španělsku. Saadovi připadl dům v britském Claygate. [celá zpráva]

Druhou možností je, že vraždy souvisí s iráckým původem rodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám