Hlavní obsah

Lékaři probudili ze spánku dívku, jež přežila masakr ve Francii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzští lékaři dnes probudili z umělého spánku sedmiletou britskou dívku, která přežila středeční střelecký masakr u jezera Annecy na jihovýchodě Francie. Vážně zraněná dívka ale zatím zůstává pod sedativy a nemůže vypovídat, uvedla agentura AFP.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Odtahový vůz odváží BMW, kde byly nalezeny oběti vraždy.

Článek

Francouzští vyšetřovatelé si od zraněné slibují, že by jim mohla pomoct vnést světlo do případu čtyřnásobné vraždy.

Rovněž uvedli, že druhá z dívek, které masakr přežily, byla dnes převezena do Británie. Čtyřletou holčičku, která se ještě osm hodin po vraždě skrývala v autě pod nohama své zabité matky, podle AFP doprovodili zpět do Británie její příbuzní.

Pachatel uniká

Policie stále bezúspěšně pátrá po pachateli útoku. Neznámý střelec zabil ve středu odpoledne u jezera Annecy ve francouzských Alpách tři členy britské rodiny, která byla v oblasti na dovolené. Zastřelil také francouzského cyklistu, který podle všeho jel náhodou v době vraždy kolem. Masakr přežily jen dvě dívky.

Vyšetřovatelé už dříve uvedli, že všechny čtyři oběti střelby měly po dvou smrtících zásazích kulkou přímo do hlavy. Nález 25 nábojnic na místě činu, které podle balistiků byly vystřeleny z automatických pistolí, a povaha smrtelných zranění vzbuzují spekulace, že mohlo jít o promyšlenou vraždu, zřejmě na objednávku, kterou spáchal jeden nebo vícero zkušených střelců. Chladnokrevné zabití náhodného svědka pak ukazuje, že vrah či vrahové udělali všechno pro to, aby nebyli identifikováni.

Vyšetřovatelé stále také pátrají po motivu činu. Státní zástupce Eric Maillaud v pátek připustil, že se mimo jiné pracuje i s hypotézou, že za vraždou mohly být rodinné spory o peníze mezi zavražděným otcem rodiny Saadem al-Hillim a jeho bratrem. Policie prověřuje i to, zda čin nemohl souviset s al-Hilliho iráckým původem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám