Hlavní obsah

Plukovník šokoval kritikou v ruské televizi. Zanedlouho obrátil a už mluví provládně

Moskva

Michail Chodarjonok, sovětský penzionovaný plukovník, který v přímém přenosu ruské státní televize počátkem týdne prohlásil, že situace ruské armády na Ukrajině se bude zhoršovat, odsoudil nynější „geopolitickou izolaci“ Ruska a moderátorce aktivně oponoval, že i s podporou ze strany Číny a Indie to není tak jednoznačné, se po dvou dnech objevil ve zvláštním vysílání televize Rossija 1 znovu. Tentokrát však značně obrátil.

Foto: repro Rossija 1

Plukovník protivzdušné obrany ve výslužbě Michail Chodarjonok

Článek

Ve studiu komentoval ruské údery na pozice amerických houfnic M777, „jejichž video laskavě poskytlo ministerstvo obrany“. „Tyto houfnice budou pro naše vzdušné i dělostřelecké jednotky v nejbližší době nejpřednostnějším cílem, nalezneme je, zaměříme a zničíme. Máme důvod se domnívat, že všechny tyto houfnice zůstanou jen vzpomínkou,“ prohlásil.

Výrazně se také distancoval od ukrajinské armády, kterou ještě před dvěma dny oceňoval za její vysoký morální kredit a odhodlání bojovat za svou vlast a zdůrazňoval také její početní sílu.

Je zle. Ohánět se raketami proti Finsku je komické, šokoval bývalý ruský plukovník

Evropa

Ve svém vystoupení hovořil o „povídačkách šířených ukrajinskou stranou, že slaví nějaké velké úspěchy, že (ukrajinští vojáci) podnikají úspěšné protiútoky a že se snad chystají k protiofenzivě“. Ukrajinské úspěchy nově označil „za značně zveličené“.

Čekejte překvapení, předznamenal

„Co se týče našeho vrchního velení, jsou všechny předpoklady, že realizace úmyslů v nejbližší době velmi nepříjemně překvapí ukrajinskou stranu. Soudíme, že události se budou odvíjet výlučně tímto směrem,“ tvrdil nyní plukovník.

Co tvrdil dosud
Rusko bojuje proti celému světu.
Situace ruské armády na Ukrajině se bude zhoršovat.
Mávání ruskými raketami směrem k Finsku „je k pobavení“.
Podpora Číny a Indie není bezpodmínečná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám