Hlavní obsah

Papež František navštíví Slovensko

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Papež František v pondělí oznámil, že přijal pozvání prezidentky Zuzany Čaputové a navštíví Slovensko. V září se totiž hlava katolické církve vydá do Maďarska a při této příležitosti by chtěla navštívit také Bratislavu.

Foto: Vatican Media, Reuters

Papež František

Článek

Na tiskové konferenci na palubě letadla, kterým se vracel z Bagdádu do Říma, papež František potvrdil, že navštíví závěrečnou mši eucharistického kongresu v Budapešti, která se koná 12. září 2021 na náměstí Hrdinů.

„Budapešť je jen dvě hodiny cesty autem od Bratislavy, tak proč nenavštívit také Slovensko? Věci se někdy rodí i tímto způsobem,“ prohlásila hlava katolické církve.

Setkání minaretů a zvonů: Papež přiletěl do Iráku zastavit exodus křesťanů

Blízký a Střední východ

Symbol naděje

Prezidentka Čaputová pozvala papeže na návštěvu Slovenska u příležitosti jejich setkání v prosinci 2020 ve Vatikánu. „Moc se těším, že budu moci přivítat Svatého Otce na Slovensku. Jeho návštěva bude zajisté symbolem naděje, kterou tolik potřebujeme,“ zprostředkoval slova prezidentky její mluvčí Martin Strižinec.

Návštěva papeže na Slovensku zatím nebyla Vatikánem oficiálně potvrzena, ale Konference biskupů Slovenska si všímá, že papež už má informace o vzdálenosti mezi Budapeští a Bratislavou. „Těšíme se slovům Svatého otce, která řekl cestou z Iráku. Další informace zatím nemáme, budeme je očekávat,“ uvedl arcibiskup Stanislav Zvolenský.

Papež se modlil v poničeném Mosulu, mši celebroval v Irbílu

Blízký a Střední východ

Slovensko naposledy přivítalo na svém území papeže v roce 2003 a to Jana Pavla II, který navštívil zemi pod Tatrami celkem třikrát. Do České republiky naposledy přicestoval v roce 2009 jeho nástupce Benedikt XVI.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám