Hlavní obsah

Papež František byl hospitalizován, má za sebou plánovanou operaci střeva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Papež František v neděli v římské nemocnici podstoupil plánovaný chirurgický zákrok a jeho zdravotní stav je dobrý. Těsně před půlnocí to potvrdil úřad hlavy katolické církve. Čtyřiaosmdesátiletý papež podle dřívějšího vyjádření trpěl zúžením střeva. Italská agentura ANSA s odvoláním na zdroje z římské polikliniky Gemelli napsala, že Františkova hospitalizace potrvá nejméně pět dní.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Papež František na snímku z neděle 4. července zdraví poutníky, kteří se sešli na Svatopetrském náměstí ke společné modlitbě Anděl páně.

Článek

Papeže bylo možné v neděli po poledni vidět, jak se zdraví s lidmi na Svatopetrském náměstí. Poté se ze svého domova v Casa Santa Marta vydal již na polikliniku A. Gemelliho, aby se podrobil operaci symptomatické divertikulární choroby tlustého střeva. Operaci vedl profesor Sergio Alfieri, uvedl mluvčí svatého stolce Matteo Bruni.

Papež v neděli poutníkům shromážděným na Svatopetrském náměstí k tradiční nedělní modlitbě oznámil, že se v září chystá navštívit Maďarsko a Slovensko.

Papež v září navštíví Maďarsko a Slovensko

Zahraniční

Před týdnem při obdobné příležitosti žádal věřící, aby mu věnovali zvláštní modlitbu, což podle médií při zpětném pohledu mohlo znamenat, že žádal o podporu pro chystanou operaci.

V lednu František zrušil kvůli bolesti nervů v noze svá veřejná vystoupení, podobné potíže měl už v prosinci. O svých problémech v minulosti otevřeně hovořil. Jednalo se o bolesti v dolní části těla, kterou způsobuje skřípnutý a podrážděný sedací nerv.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám