Hlavní obsah

Palubní personál Lufthansy stávkuje, protest zhatí 1300 letů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Palubní personál německých aerolinek Lufthansa ve čtvrtek vstoupil do dvoudenní stávky, kvůli které firma odvolala 1300 letů. Ty měly přepravit 180 tisíc lidí. Z toho ve čtvrtek nebude realizováno 700 plánovaných letů. Rušení spojů se týká i Prahy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pražské letiště informovalo, že pro čtvrtek a pátek bylo zatím zrušeno 12 letů na linkách mezi Prahou a Frankfurtem nad Mohanem nebo Mnichovem.

"První kolegové, kteří nyní měli přijít do práce, se nedostavili. První kolegové, kteří dorazili ze zahraničí, se již zapojili do stávkových aktivit," uvedl ve čtvrtek ráno mluvčí odborového svazu UFO Nicoley Baublies.

Stevardi Lufthansy budou dva dny stávkovat

Ekonomika

Dcery Lufthansy poletí

Stávku svolal právě svaz UFO, který zastupuje stevardy. Lufthansa se domáhala zákazu stávky u soudu ve Frankfurtu, ale neuspěla.

Letů dceřiných společností Lufthansy jako Eurowings, Germanwings, SunExpress, Austrian Airlines nebo Brussels Airlines se stávka nedotkne.

V německé letecké přepravě se letos stávkuje poněkolikáté

Při výstražné stávce odborů UFO 20. října Lufthansa hlásila zhruba stovku zrušených letů.

Stevardi Lufthansy budou dva dny stávkovat

Ekonomika

Na německých letištích se protestovalo také na začátku roku. Kvůli celodenní výstražné stávce pozemního personálu na letišti v Hamburku bylo na začátku února zrušeno přes 70 letů. Dotklo se to i spojení s Prahou.

Odborový svaz Ver.di svolal stávky na letištích ve Frankfurtu, v Hamburku, Mnichově, Lipsku/Halle, Drážďanech, Brémách, Hannoveru a Erfurtu také v lednu. Zrušeny byly stovky letů, včetně několika mezi Frankfurtem a Prahou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám