Hlavní obsah

Ozbrojený gang zaútočil na koncert v Rusku, dvacet zraněných

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miass

Brutální útok víc než stovky výtržníků zažili v neděli večer zhruba tři tisíce diváků rockového festivalu Tornádo v ruském městě Miass v Čeljabinské oblasti. Agentura RIA Novosti uvedla, že dvacet lidí bylo hospitalizováno, dva jsou ve vážném stavu. Podle nedělní zprávy televize Vesti zahynula při útoku čtrnáctiletá dívka, úřady to ale v pondělí popřely.

Článek

Čtrnáctiletá dívka měla podlehnout četným bodnořezným radám. Úřady ale její smrt popřely. „Podle našich informací nikdo nezahynul,“ uvedlo vedení policie z uralského okruhu podle Interfaxu.

„Podle zpráv z pondělního rána se na nemocnici v Miassu obrátilo 19 lidí, dva z nich se středně vážnými zraněními byli hospitalizováni, ostatní byli po nutném ošetření propuštěni. Milice také identifikovala osmnáct lidí, kteří útočili na návštěvníky festivalu. Osm z nich zadržela,“ dodalo vedení v tiskové zprávě, cituje RIA Novosti.

Údajně nešlo o skinheady

Současně ale ruské úřady popřely, že by důvodem útoku byla rasová nenávist, i když útočníky byli holohlaví a nakrátko ostříhaní mladíci. „Nemáme informaci, že by to byli skinheadi,“ doplnilo vedení policie s tím, že útok vznikl následkem běžné rozmíšky a sporů.

I pořadatel festivalu Ivan Vojarincev popřel, že by útočili skinheadi. „U nás není takové hnutí, jsme klidná oblast.“ K útočníkům doplnil: „Neměli tetování, neměli holé hlavy a podobné atributy. Nic nevykřikovali. Prostě přišli, zaútočili a odešli. Smetli ochranku. Nebyly to děti, bylo jim mezi dvaceti a čtyřiceti,“ řekl.

V okamžiku vpádu skinheadů byla na pódiu skupina Tarakany, která okamžitě své vystoupení přerušila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám