Hlavní obsah

Osmého mrtvého se najít nepodařilo. Exploze na Slovensku má zatím sedm obětí

Právo, Novinky, mif, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prešov

Slovenští hasiči ve spolupráci s horskými záchranáři v neděli prohledali 12. patro panelového domu v Prešově, které bylo při páteční explozi nejvíce zasaženo. Nepodařilo se jim však najít osmého pohřešovaného, o kterém se předpokládalo, že se nachází právě v tomto patře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zřícené schodiště po výbuchu v domě v PrešověVideo: Mestskí Hasiči Lipany, AP

 
Článek

V počtech obětí tragické události byly ještě v sobotu velké zmatky. Mluvčí města Prešov totiž víkendový den uvedl, že obětí je již devět. To však krátce po oficiálním zveřejnění dementovali hasiči s tím, že aktuální stav je sedm nalezených obětí a jedna osoba je pohřešovaná, tělo se zatím nenašlo.

Nezůstalo nám nic, děsí se budoucnosti přeživší z vyhořelého paneláku

Evropa
Foto: Policie SR

Panelák po explozi v Prešově

Předpokládali přitom, že tělo osmého pohřešovaného se nachází právě ve 12. patře. V neděli se jej však najít nepodařilo. S ohledem na statiku vnitřních prostor byl totiž do budovy vpuštěn pouze speciálně vycvičený pes. Snahy záchranářů ale byly marné, najít se nepodařilo nikoho.

Místo schodiště zůstala v panelovém domě jen obrovská díra. Statici se po prohlídce poškozeného paneláku kloní k názoru, že by se měl zbourat. „Vrchní poschodí jsou ve velmi špatném statickém stavu. Pravděpodobně se bude muset udělat asanace budovy. Vzhledem k situaci je to nejlepší řešení,“ řekl statik Jozef Polák deníku Korzár.

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamera zachytila okamžik výbuchu v paneláku v PrešověVideo: Zdroj: Reštaurácia AL Dente, Mukačevská ulice, Prešov

Ředitel hasičů potvrdil, že hasiči našli v pátek pět mrtvých, šestou oběť v sobotu ráno a pak vyprošťovali tělo staršího pána. Poslední oběti byly z 10. a 11. patra

Slovenští policisté v sobotu zadrželi celkem šest osob v souvislosti s tragickým výbuchem paneláku v Prešově. Zadržené byly osoby zodpovědné za terénní práce. Podle deníku Korzár jsou mezi zadrženými zástupci firmy i dělníci, kteří v pátek před výbuchem pracovali na Mukačevské ulici. Policie zajistila také techniku firmy, jako je automobil Nissan Navara a malý bagr.

Námitky hasičů nikdo neřešil. Před výbuchem v Prešově se dělaly stavební úpravy

Evropa

Reklama

Související témata:

Související články

Kamera zachytila explozi paneláku v Prešově

Počet obětí požáru paneláku v Prešově stoupl na sedm, uvedl mluvčí hasičů. Po jednom pohřešovaném se dále pátrá. Původně bylo pohřešováno šest osob. Slovenští...

Výběr článků

Načítám