Hlavní obsah

Odpůrci očkování se pokusili blokovat dopravu v Bratislavě

– Bratislava

V Bratislavě se ve čtvrtek konalo několik akcí odpůrců očkování, kteří se na některých místech pokusili zablokovat dopravu v centru města. Z vozovky je po několika minutách vytlačili policejní těžkooděnci. Dav na adresu policistů skandoval: „Gestapo, gestapo.”

BEZ KOMENTÁŘE: Odpůrci očkování blokují v Bratislavě dopravuVideo: tvnoviny.sk

 
Článek

Kolona automobilů s logem opoziční Lidové strany Naše Slovensko (LSNS) Mariana Kotleby se pokusila zablokovat dopravu na Panónské cestě v městské části Petržalka.

Kotleba se pokusil zabránit přejezdu vozidel vlastním tělem. Také zde zakročila policie a dopravu obnovila.

Jedna část protestu se konala před Prezidentským palácem a druhá na náměstí Svobody před úřadem vlády. V Bratislavě od rána pršelo a na obou náměstích bylo jen několik stovek lidí.

Čaputová odsoudila agresivitu při protestech v Bratislavě

Evropa

Primátor Bratislavy Matúš Vallo vyzval policii, aby zabezpečila pořádek ve městě. Protesty nepovažuje za vyjádření názoru, ale za pokus ztrpčování života lidem v hlavním městě.

„Většina obyvatel Bratislavy se rozhodla čelit třetí vlně zodpovědným chováním, dodržováním doporučení vědeckých autorit a dodržováním bezpečnostních a hygienických pravidel. Zaslouží si za to respekt,” uvedl Vallo na sociální síti.

V hlavním městě dostalo první dávku vakcíny proti covidu přes 58 procent obyvatel a druhou dávku přes 54 procent.

Stovky lidí v Bratislavě protestovaly proti vládním opatřením

Evropa

Policie čelí kritice, že 29. července nechala odpůrce očkování, aby zablokovali ulice v centru města a na několik hodin paralyzovali dopravu.

Policejní prezident Peter Kovařík k tomu řekl, že společnost si bude muset zvykat i na takovéto formy protestů.

Reklama

Výběr článků

Načítám