Hlavní obsah

Obama uctil u klubu Bataclan oběti útoku teroristů

Paříž
Aktualizováno

Americký prezident Barack Obama v noci na pondělí uctil spolu s francouzským prezidentem Françoisem Hollandem a pařížskou starostkou Anne Hidalgovou u pařížského klubu Bataclan památku obětí teroristických útoků z 13. listopadu. Stalo se tak hned po příletu amerického prezidenta do Paříže, kde se zúčastní klimatického summitu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Barack Obama uctil oběti teroristických útoků v PařížiVideo: Reuters

 
Článek

Kolona s americkým prezidentem se ke klubu Bataclan, kde bylo na koncertu americké skupiny Eagles of Death Metal zabito 90 lidí, vypravila krátce poté, co Obama přistál na pařížském letišti Orly. K šéfovi Bílého domu se na místě připojili jeho francouzský protějšek Hollande a pařížská starostka.

K improvizovanému památníku před hudebním klubem každý z nich položil jednu bílou růži. Šéf Bílého domu držel při odchodu Hollanda a Hidalgovou kolem ramen.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Americký prezident Obama odchází od pařížského klubu Bataclan, kolem ramen drží francouzského prezidenta Hollanda a starostku Hidalgovou.

Návštěva amerického prezidenta u dějiště nejkrvavějšího z pařížských útoků se z bezpečnostních důvodů na oficiálním programu Obamova pobytu v Paříži neobjevila, informovala agentura Reuters. Provázela ji přísná bezpečnostní opatření: policie v oblasti uzavřela ulice a nad místem přelétávaly vrtulníky, napsal zpravodajský server BBC.

Útoky teroristů si v Paříži 13. listopadu vyžádaly 130 obětí na životech a stovky zraněných. Po atentátech, ke kterým se přihlásilo hnutí Islámský stát, Francie vyhlásila výjimečný stav.

Reklama

Výběr článků

Načítám