Hlavní obsah

Novinář natočil útok u koncertní síně. Myslel, že bouchají petardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Novináři pracujícímu pro francouzský deník Le Monde se podařilo v pátek natočit průběh teroristického útoku před pařížskou koncertní síní Bataclan. Na videu je vidět chaos a vyděšení lidé vybíhající na ulici. Někteří dokonce viseli z oken.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Francouzský novinář natočil útok v koncertní síni Bataclan v PařížiVideo: Daniel Psenny, Reuters

 
Článek

Novinář Daniel Psenny byl v noci z pátka na sobotu v Paříži svědkem tragického teroristického útoku u koncertní síně Bataclan, kde právě koncertovala kapela Eagles of Death Metal.

Na videu, které Psenny natočil na svůj mobilní telefon, jsou vidět účastníci koncertu, jak vybíhali z budovy na ulici, kde leželi mrtví. Ranění kulhali co nejrychleji pryč, někteří lidé dokonce viseli na venkovních parapetech oken druhého patra budovy. Záběry také ukazují přeživší, kteří odtahovali pryč oběti útoku.

Výstřely zněly jako z televize

V době teroristického útoku Psenny zrovna sledoval televizi. Slyšel rány, které údajně zněly jako petardy. Nejprve se domníval, že zvuky vycházejí z televize, ale pak okna viděl drama odehrávající se na ulici.

Psenny začal situaci natáčet. Za několik minut seběhl dolů na ulici, aby pomohl raněným. Právě v ten moment byl sám postřelen do paže. Jak řekl deníku Le Monde, kulka byla vypálena z některého z okolních oken. Raněný, kterému pomáhal, byl Američan postřelený do nohy. Psenny mu končetinu zavázal a počkal s ním na příjezd policie.

Teroristické útoky v Paříži, které se odehrály v noci na sobotu, si vyžádaly 129 obětí. Dalších 352 lidí bylo zraněno a 99 z nich je v kritickém stavu. Oběti z Česka zatím podle informací ministerstva zahraničí nejsou hlášeny. Identifikace stále probíhá.

Reklama

Výběr článků

Načítám