Hlavní obsah

Nemocný Rus dostal tři roky za vydírání. Ještě v soudní síni se zastřelil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Přímo v soudní síni se ve středu v Moskvě po vynesení odsuzujícího rozsudku zastřelil bývalý pracovník ruské vězeňské služby. Soud mu vyměřil tříleté vězení za vymáhání úplatku ve výši 10 milionů rublů (3,6 milionu korun), informovaly ruské tiskové agentury.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Soud shledal bývalého šéfa dopravní správy vězeňské služby Viktora Sviridonova vinným z mimořádně závažného vydírání, za něž trestní zákoník ukládá vězení v rozmezí od sedmi do 15 let.

Uložil mu však tříletý trest vzhledem k tomu, že se souzený přiznal, a také s ohledem na jeho vážný zdravotní stav.

Odsouzený ve Francii se pokusil o sebevraždu v soudní síni

Evropa

Sviridonův obhájce Alexandr Kotělnickij agentuře TASS řekl, že jeho mandant byl ve čtvrtém stadiu rakoviny. „Počítali jsme s tím, že soud vzhledem ke stupni onemocnění od výkonu trestu odnětí svobody odstoupí,” uvedl advokát.

Jak se odsouzenému podařilo k soudu pronést pistoli, s níž sebevraždu spáchal, není jasné. Zbraň podle advokáta jeho klient obdržel jako vyznamenání ještě v době, kdy pracoval u policie, a to za vyřešení případu vraždy v Kazachstánu. Sviridonov u policie dosáhl hodnosti plukovníka, než přešel k vězeňské službě.

Sebevraždu v soudní síni vyšetřovatelé podle TASS zkoumají podle paragrafu o nedbalosti, pokud jde o počínání ostrahy soudu a práci obsluhy bezpečnostního rámu u vchodu do budovy. Sviridonov podle nejmenovaného zdroje agentury Interfax pronesl pitsoli v tašce, která nebyla náležitě zkontrolována.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám