Hlavní obsah

Německé turisty přepadli v Saském Švýcarsku čeští lapkové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drážďany

Za přepadením dvojice německých turistů v Saském Švýcarsku před třemi dny stojí zřejmě trojice Čechů. Na webu to ve středu zveřejnil list Sächsische Zeitung. Totožnost čtvrtého zloděje policie zatím nezjistila.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Skupinka přepadla turisty ze saského města Halle u samoty Niedermühle (Dolní mlýn), která stojí na saské straně hraniční říčky Křinice (Kirnitzsch). Jednoho z údajných lupičů si ale o něco později všiml strážce z národního parku České Švýcarsko. Muž byl totiž podnapilý, šel bez bot a ponožek a u sebe neměl žádné doklady. Jeho totožnost pak zjistila policie v Krásné Lípě.

Jejich němečtí kolegové podezřelou skupinu znali, protože jeden z nich v Německu kradl již loni, uvedl web německého listu. Zmíněnou trojici poznali z předložených fotografií i oba okradení turisté.

Německá policie za rychlý postup při vyšetřování případu ocenila dobré kontakty s českými kolegy. "Spolupráce s Petrovicemi, Velkým Šenovem a Krásnou Lípou se skvěle vydařila," prohlásil Steffen Ettrich, který vede policii v Sebnitz (Sebnici).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám