Hlavní obsah

Nebezpečí terorismu v Německu přetrvává, byť aktuálně útok nehrozí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov

Němečtí představitelé v pátek uvedli, že nyní nemají žádné známky aktuálního teroristického útoku. Kvůli jeho hrozbě byla na Silvestra uzavřena dvě nádraží v Mnichově.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie uzavřela mnichovské nádražíVideo: Reuters

 
Článek

„Situace se zase trochu uvolnila,“ uvedl bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann. Pro bavorské spolkové rádio BR. Současně ale dodal, že úroveň nebezpečí je stále „stejná, jako byla v noci“.

Současně vyzval obyvatele Mnichova, aby se nenechali situací vykolejit a „vedli život jako dříve, uvedla BBC

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Policista hlídá mnichovské vlakové nádraží

Už ráno bylo otevřeno hlavní mnichovské nádraží i stanice Pasing. Vysvětlil, že obě nádraží bylo nutné uzavřít, protože tajné služby měly varování, že se chystají na Silvestra zaútočit sebevražední atentátníci Islámského státu. [celá zpráva]

Policie uvedla, že pátrá po pěti až sedmi podezřelých, má jít o Iráčany nebo Syřany. [celá zpráva]

Foto: Sven Hoppe, ČTK/AP

Policisté před budovou hlavního vlakového nádraží v Mnichově

Získala i jména některých podezřelých, ale úřady je nedokázaly dopadnout ani lokalizovat a nevědí, zda jsou vůbec na německém území, připustil mnichovský policejní šéf Hubertus Andrä na tiskové konferenci. V análech nenašli o jménech žádné podrobnosti. „Nevíme, zda ty osoby skutečně existují,” přiznal také policejní šéf. Tip dostala německá policie z Francie.

Německý ministr vnitra Thomas De Maizière řekl, že bavorské úřady konaly s podporou spolkové policie ”obezřetně, uvážlivě a rozhodně”. Úřady budou podle něj dění dál důkladně analyzovat a vyvozovat odpovídající opatření. „Situace v Evropě a také v Německu zůstává i v novém roce vážná. Bezpečnostní úřady nadále vycházejí z vysokého ohrožení mezinárodním terorismem,” poznamenal de Maizière.

Reklama

Výběr článků

Načítám