Hlavní obsah

Našly se kosti a zuby další oběti sériového vraha z Rumunska

Případ vraždy 15leté Alexandry Macešanuové nabírá v Rumunsku obřích rozměrů. Dívka byla jednou z řady obětí pětašedesátiletého automechanika Gheorgheho Dinca. V jeho domě se nalezly lidské pozůstatky na dně sudu s kyselinou a v pondělí detektivové odhalili v lese nedaleko jeho domu kostní fragmenty a zuby, napsala agentura DPA.

Foto: Bogdan Danescu, ČTK/AP

Policisté odvádějí podezřelého Gheorgheho Dinca.

Článek

„Patologové došli k závěru, že zbytky zkoumaných fragmentů kosti jsou s největší pravděpodobností lidského původu," napsali do zprávy pro vyšetřovatele.

Muž se zatím přiznal k vraždě Macešanuové a osmnáctileté Luizy Melencuové, která je pohřešovaná od dubna letošního roku. Nalezené ostatky nepatří ani jedné z obou zavražděných dívek a naznačují, že je to třetí oběť, píše agentura DPA.

V Rumunsku způsobil případ 15leté Alexandry velký šok a pobouření. Lidé masivně demonstrovali a kauza následně stála hlavu policejního prezidenta, ministra vnitra a ministryně školství.

Dívka jela autostopem do města Carcal a Gheorghe Dincu jí zastavil. V osudný den odpoledne třikrát volala na tísňovou linku a žádala o pomoc. Uvedla přitom, že ji unesl, zmlátil a znásilnil muž, který jí zastavil a nabídl svezení. Úřady byly ale schopny se na místo dostat až za 19 hodin. V tu dobu už byla dívka mrtvá.

Dincu byl zadržen vzápětí a k vraždě Macešanuové se přiznal, později přiznal i vraždu od dubna pohřešované osmnáctileté Luizy Melencuové. Ostatky obou dívek se našly v jeho domě. Advokát podezřelého uvedl, že obě mladé ženy zabil kvůli tomu, že s ním odmítly mít sex.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám