Hlavní obsah

Na srbsko-maďarské hranici po sobě stříleli migranti, jeden mrtvý

Budapešť

V lese u srbského města Subotica nedaleko hranice s Maďarskem po sobě začaly střílet dvě skupiny migrantů. Výsledkem přestřelky je jeden mrtvý a šest těžce zraněných.

Foto: MTI

Bezpečnostní plot na srbsko-maďarské hranici

Článek

Maďarská veřejnoprávní televize M1 uvedla, že se incident odehrál v sobotu nad ránem a do konfliktu se dostali na jedné straně Pákistánci a na straně druhé Afghánci. „Do nemocnice v Subotici bylo převezeno šest těžce zraněných. Všichni utrpěli střelná zranění. Nejvážnější má 16letá dívka,“ uvedla televize.

Na místo dorazil srbský ministr vnitra Aleksandar Vulin, informovala televize. „Jeden ze zasahujících srbských policistů řekl, že střelba mířila také na policisty. Velká skupina migrantů po incidentu z místa činu uprchla,“ dodala televize M1.

Maďaři jsou překvapení. Navzdory dvojí bariéře přicházejí stovky migrantů

Evropa

Maďarský premiér Viktor Orbán varoval, že tlak migrantů na srbsko-maďarské hranice opět stoupá a je potřeba posílit ostrahu vnější hranice Evropské unie o dva až čtyři tisíce osob.

V roce 2015 postavilo Maďarsko na hranicích se Srbskem plot. V Srbsku se podle maďarských médií momentálně zdržuje až šest tisíc ilegálních migrantů z Afriky a Blízkého Východu. „Cílem migrantů jsou státy Evropské unie, především Německo,“ uvedl web index.hu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám