Hlavní obsah

Na ostrově Gran Canaria hasiči bojují s dalším požárem

Španělští hasiči bojují s dalším lesním požárem na ostrově Gran Canaria, a to přesně v místech, kde se teprve v úterý podařilo zlikvidovat plameny, které během několika dní strávily na 1500 hektarů porostu. Kvůli ohni už úřady nařídily evakuace, ty se však zatím týkají jen odlehlých usedlostí a domů poblíž obcí Valleseco, Tejeda a Moya.

Foto: Borja Suarez, Reuters

Plameny na Kanárských ostrovech

Článek

Místní samospráva oznámila, že nepřístupné je nyní oblíbené vyhlídkové místo Croix de Tejeda v centrální části ostrova a že evakuován musel být také blízký luxusní hotel. Neuvedla však, kolika lidí se evakuace týkala. Uzavřeno bylo rovněž několik místních silnic.

Požár se nyní šíří v téže oblasti, kde začalo hořet o minulém víkendu. Kvůli ohni se tehdy muselo evakuovat více než 1000 obyvatel z obcí Artenara, Tejeda a Gáldar. Na hašení se podílelo 600 lidí, v akci bylo i 11 vrtulníků a dvě letadla.

Pod kontrolu se požár podařilo dostat teprve po čtyřech dnech. Už tehdy ale záchranáři varovali, že vysoké teploty a silný vítr mohou způsobit, že oheň se opět může začít šířit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám