Hlavní obsah

Na německé dálnici zahynul Čech, smetla ho dodávka při hašení motoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stuttgart
Aktualizováno

Na dálnici na jihu Německa zahynul v úterý ve 20:45 třiačtyřicetiletý Čech, kterému během jízdy začal hořet motor kamiónu. Když zastavil v odstavném pruhu, aby se požár pokusil uhasit, srazila ho v plné rychlosti okolo projíždějící dodávka. Muž byl na místě mrtvý. O nehodě informovaly ve středu německé zpravodajské servery.

Článek

K neštěstí došlo nedaleko Gruibingenu ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko na dálnici A8  ve směru na Mnichov. Čech nákladní vůz o nosnosti 7,5 tuny zastavil nedaleko odpočívadla a asi 20 metrů před ním zabrzdil jednatřicetiletý řidič BMW, který mu chtěl pomoci s hašením.

"Řidiče kamiónu zachytil okolo projíždějící (Mercedes) Sprinter a odmrštil ho 50 metrů do příkopu," popsal nehodu policejní mluvčí Rudi Bauer. Jednatřicetiletý řidič BMW měl štěstí, že stačil skočit zpět do svého vozu, a přišel tak jen o přední dveře.

Sedmačtyřicetiletý řidič dodávky skončil s šokem v nemocnici. Český kamión zcela shořel. "Na vozech vznikla celková škoda 120 000 eur (zhruba tři milióny Kč)," doplnil policejní mluvčí, podle něhož byla dálnice A8 ve směru na bavorskou metropoli kvůli odklízení nehody zablokována od rána až do 14 hodin a v úseku se vytvořila až šestikilometrová kolona.

Příčina nehody zatím není známa, protože není jasné, zda Čech náhodou nevstoupil dodávce do cesty. Policejní mluvčí Bauer však naznačil, že sprinter jel příliš vpravo.  Zdůraznil též, že odstavené BMW mělo zapnutá výstražná světla, takže měl řidič dodávky zpomalit.

Reklama

Výběr článků

Načítám