Hlavní obsah

Na chorvatské dálnici ve směru na Záhřeb shořel český autobus

• Aktualizováno

Požár autobusu české cestovní kanceláře Best Burk uzavřel v sobotu krátce po 20.00 v Chorvatsku část dálnice A1 v oblasti Sveti Rok - Maslenica, napsal server dalmatinskiportal.hr. Autobus vzplál za tunelem Ledenik. Nikdo neměl při nehodě utrpět zranění, uvedl portál.

Foto: Profimedia.cz

Policie v Chorvatsku. Ilustrační foto

Článek

Autobus se 49 pasažéry začal hořet v zadní části a vzápětí se oheň rozšířil na celé vozidlo. Na místě zasahovali hasiči i policisté.

„Ve 20.01 byl ohlášen požár autobusu kilometr před Sv. Termín ve směru na Záhřeb. Policie okamžitě vyrazila na místo. Jedná se o autobus s českou poznávací značkou, který měl na palubě 49 lidí. Nikdo nebyl zraněn,“ řekla mluvčí zadarské policie Ivana Grbinová.

Turisté už jsou doma, o jejich návrat se postaraly autobusy jiných dvou firem, řekl ČTK majitel rumburské cestovní kanceláře Best Burk Jaroslav Havel. „V minulosti se nám nikdy nic podobného nestalo,” řekl Havel. Co bylo příčinou požáru, majitel cestovky zatím neví.

Dálnice patří mezi nejvytíženější komunikace, vzápětí se po nehodě vytvořila kolona o délce čtyři kilometry, uvedl server.

Reklama

Výběr článků

Načítám