Hlavní obsah

Na berlínském nádraží zapálili dva bezdomovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Neznámý pachatel v noci na pondělí polil hořlavinou dva bezdomovce ve věku 47 a 62 let a zapálil je, napsal server týdeníku Focus. Útok se odehrál na stanici Schöneweide sítě nadzemní dráhy S-Bahn. Oba muži skončili s těžkými popáleninami v nemocnici. Motiv činu není jasný, ale vyšetřují ho kriminalisté z oddělení vražd.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle informací Kurieru se snažili oba muže uhasit lidé z nedalekého občerstvení pomocí hasicího přístroje. Ti také přivolali záchranku a policii. Jeden z bezdomovců se snažil zbavit se hořících bot.

Server Focus v této souvislosti připomíná případ, kdy se skupina mladíků pokusila na Štedrý den roku 2016 zapálit spícího muže na nádraží Schönleinstrasse v berlínské městské části Neukölln. Tragédii zabránili cestující. Hlavní strůjce pokusu o upálení byl odsouzen ke dvěma rokům a devíti měsícům vězení. Další tři komplici vyvázli s osmiměsíční podmínkou.

Počet útoků na bezdomovce se v Berlíně zvyšuje, málokdy se podaří pachatele zadržet. Loni v květnu několik teenagerů napadlo bezdomovce na lavičce ve stanici metra Mehringdamm v berlínské čtvrti Kreuzberg. Pachatel kopl 32letého muže plnou silou do tváře a několikrát ho srazil. Další dva ho potom zmlátili. V dalším řádění jim zabránil až jeden cestující. Incident se odehrál na místě, které bylo pod kamerovým systémem, pachatelé byli proto během několika dnů zadrženi.

V téměř tříapůlmiliónovém Berlíně žije odhadem až deset tisíc lidí bez střechy nad hlavou.

Reklama

Výběr článků

Načítám