Hlavní obsah

Muž v Moskvě střílel z okna po lidech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Ruští policisté zadrželi muže, který v neděli večer střílel z okna domu na jihozápadě Moskvy po lidech. Incident se stal kolem 22.00 místního času. Muž v domě na třídě Stavitelů zahájil palbu z automatické pušky SKS, která byla po válce zavedena do výzbroje sovětské armády. Během střelby byli zraněni dva kolemjdoucí, později jeden policista, napsala agentura TASS.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Očití svědci uvedli, že střelba trvala nejméně 20 minut, než se podařilo muže zadržet.

„Při zatýkání kladl odpor, byl zraněn a převezen do nemocnice,“ napsala agentura TASS. Zraněním, která muž při zásahu utrpěl, později v nemocnici podlehl. Muž byl podle agentury TASS v „hrozném stavu“, měl trpět duševní chorobou.

Další zdroje uvádějí, že muž byl silně opilý. V bytě se měly najít prázdné lahve a také nootropika, označovaná za „chytré drogy“. Vyšetřovatelé jej stíhali za pokus o vraždu, pokus o zabití příslušníka pořádkových sil a za výtržnictví.

List Kommersant napsal, že podle informací ze sociálních sítí býval střelec ředitelem moskevské ocelárny Srp a kladivo a také zástupcem vedoucího jednoho z odborů moskevské radnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám