Hlavní obsah

Muž s nožem v Gentu byl afghánský uprchlík s mentálními problémy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Muž s nožem, který v úterý na nádraží St. Pieters v belgickém městě Gent křičel a odmítal odhodit nůž, byl 28letý afghánský uprchlík s mentálními problémy. Policie ho postřelila a muž je s vážným zraněním v nemocnici. Úřady nevědí nic o tom, že by patřil k extremistické scéně, sdělil ve středu belgický ministr vnitra Jan Jambon.

Foto: Profimedia.cz

Policejní specialisté na nádraží v Gentu poté, co byl na místě postřelen afghánský uprchlík.

Článek

„Je známo, že je to uprchlík afghánské národnosti, o němž se nedomníváme, že by byl zradikalizován,“ řekl Jambon. Potvrdil, že případ nemá spojitost s terorismem.

Muž v úterý večer podle serveru deníku Daily Star na nádraží nejprve cosi křičel. „Byl velmi hlasitý. Pak vytáhl nůž a držel ho ve vzduchu,“ popsal situaci student, který byl na místě. „Když mu policie nařídila, aby nůž odložil, on to odmítl,“ dodal s tím, že potom na muže policisté dvakrát vystřelili.

Stanice Gent-Sint-Pieters je v současné době se 17,65 miliónu cestujících ročně třetí nejrušnější železniční stanicí v Belgii.

Země o den dříve snížila stupeň ohrožení teroristickým útokem, a to z třetího na druhý na čtyřstupňové škále. Učinila tak téměř dva roky po masakru 32 lidí na bruselském letišti. Úterní incident na rozhodnutí nic nemění.

Reklama

Výběr článků

Načítám