Hlavní obsah

Mladíci skopli v Anglii seniora do řeky, zachránily ho čtrnáctileté dívky

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou duchapřítomnost v neděli ukázaly čtrnáctileté dívky Khloe Woodsová a Ellie Hughesová, které pomohly čtyřiasedmdesátiletému muži dostat se z řeky v anglickém městě Warrington poté, co ho tam během rybaření shodila skupinka mladých výrostků. Ti si incident natočili na video, které bylo později z internetu smazáno, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Řeka Mersey v anglickém Warringtonu.

Článek

Mladé dívky u břehu řeky Mersey v anglickém hrabství Cheshire nejprve uslyšely volání o pomoc a následně spatřily tři prchající osoby.

Když si všimly muže ve vodě, který měl potíže dostat se na souš, na nic nečekaly, vytvořily živý řetěz a ze studené vody ho rychle vytáhly.

„Viděly jsme muže v řece, jak se drží větve. Ellie mě držela, já se natáhla a muže popadla. Bála jsem se, že ho neudržím, až se té větve pustí. Vytáhly jsme ho ale ven a zeptaly se, jestli je v pořádku. Byl celý promočený. Všechno se to událo tak rychle,“ popsala celou situaci studentka střední školy Woodsová.

„Byly jsme obě opravdu vystrašené a celé jsme se třásly. Nějaká paní nám pak přišla pomoct. Nabídly jsme se, že muži zavoláme záchrannou službu, ale odmítl. Tekla mu krev z nosu, ale řekl nám, že jde domů,“ dodala Woodsová.

Khloe Woodsová a Ellie Hughesová zachovaly klidnou hlavu a seniora v problémech z řeky vytáhly.

Velký vděk mladým slečnám následně vyjádřila dcera zachráněného. „Byl ve velkém šoku. Když nám o incidentu vyprávěl, celou dobu brečel, protože si myslel, že tam zemře. Zpočátku netušil, co se děje, bál se, že dostal infarkt,“ řekla Daily Mailu.

Do řeky seniora shodila skupinka výrostků, která si celý incident natočila a ještě se mu smála. Video bylo následně z internetu smazáno. Z obrázků pořízených z videa je však viditelné, jak se jeden z mladíků rozebíhá a na muže zaútočí zezadu. Podle dcery postiženého, která video viděla, jej kopl do hlavy.

Obrázky pořízené z videa, na němž mladík shodil kopem seniora do řeky. 

Podle serveru Liverpool Echo místní policie ve čtvrtek potvrdila, že již zadržela 18letého muže, kterého obvinila z napadení. „Byl propuštěn na kauci a 19. května ho čeká soud,” uvedl mluvčí policie v Cheshire.

Podezřelý z napadení je i 15letý chlapec, kterého policie rovněž zadržela. V současné době je vyšetřován v policejní vazbě, píše server Liverpool Echo. Dalšího 15letého chlapce již policie propustila a vyšetřuje ho z možného trestného činu držení konopí se záměrem následného prodeje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám