Hlavní obsah

Miliardář chce koupit od Řecka nebo Itálie ostrov pro migranty

Egyptský miliardář Nagíb Sávíris, který podniká v telekomunikacích, chce koupit od Řecka nebo Itálie za sto miliónů dolarů ostrov pro uprchlíky. Těm by také poskytl práci, aby si mohli vybudovat novou zemi, uvedl list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ředitel Orascomu Nagíb Sávíris

Článek

„Řecko nebo Itálie by mi měly prodat ostrov. Vyhlásím jeho nezávislost, přijmu migranty a poskytnu jim práci při budování jejich nové země,“ napsal koptský křesťan Sávíris na Twitteru.

Na otázku v televizi, zda by jeho projekt fungoval, odpověděl: „Přirozeně že je proveditelný. Máte tucty ostrovů, které jsou opuštěné a mohou ubytovat tisíce uprchlíků.“

Sávíris je přesvědčen o tom, že ostrov samotný by měl stát od deseti do sta miliónů dolarů. Dodal ale, že „hlavní věcí je investice do infrastruktury“.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle něj by napřed vznikla dočasná přístřeší pro uprchlíky, kteří by se pak zaměstnali stavbou obydlí, škol, univerzit a nemocnic.

„A až by se situace zlepšila, kdo by chtěl jít zpátky, šel by,“ dodal boháč, jehož rodina stála za rozvojem resortu Al-Gúna na egyptském pobřeží Rudého moře. Sávíris je výkonným ředitelem mobilního operátora Orascom TMT, který působí v řadě blízkovýchodních a afrických zemí, ale i v Koreji, a také pokládá podmořské kabely.

Zdůraznil, že uprchlíci by si zasloužili lidské zacházení, protože nyní se s nimi jedná jako se stádem.

Anketa

Souhlasíte s návrhem egyptského miliardáře poskytnout uprchlíkům ostrov ve Středomoří?
Ano
95,7 %
Ne
4,3 %
Celkem hlasovalo 1968 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám