Hlavní obsah

Migranti pochod z Bělehradu do Maďarska vzdali. Zpět se nechali odvézt

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělehrad
Aktualizováno

Asi tři stovky migrantů, kteří v úterý vyrazili pěšky z Bělehradu k maďarským hranicím, to postupně vzdaly a vrátily se do srbského hlavního města. Ve středu to uvedla maďarská agentura MTI.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Migranti vyrazili pěšky z Bělehradu k maďarským hranicímVideo: AP

 
Článek

Deník Blic uvedl, že několik migrantů nasedlo do taxíku a směřovalo k maďarským hranicím. Nejvytrvalejší, asi padesátičlenná skupina ušla ještě dalších deset kilometrů. Podle televize RTS tato skupina ve středu požádala srbské úřady, aby je autobus odvezl do města Subotica poblíž srbsko-maďarské hranice.

Zpravodaj maďarské televize M1 uvedl, že krátce ve středu po poledni zbylí migranti nastoupili do dvou přistavených autobusů, které je odvezly zpět do Bělehradu.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Odpočívající migranti za Bělehradem.

Srbský ministr sociálních věcí Nenad Ivaniševič řekl, že na území Srbska se stále zdržuje šest až sedm tisíc migrantů především z Afghánistánu, Pákistánu a Iráku. Chtějí se dostat do západní Evropy.

Migranty zmátlo referendum

Po nedělním maďarském referendu o unijních kvótách migranti doufali, že srbsko-maďarská hranice bude opět průchodná. Proto v úterý zahájili hladovku a pak se vydali na pochod k hranicím. [celá zpráva] Podle maďarské televize M1 měli v rukou transparenty v angličtině „Nechceme jídlo ani vodu, otevřete hranice“ a „Jsme lidé, ne zvířata“.

V cestě dál na Západ jim však dál brání bariéra na srbsko-maďarské hranici. [celá zpráva] Maďaři pouštějí přes oficiální tranzitní zóny maximálně 30 žadatelů o azyl denně.

Reklama

Výběr článků

Načítám