Hlavní obsah

Mezi policisty při protestu v Bratislavě někdo hodil pyrotechniku a dva z nich zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

V rámci protivládního protestu, který se 17. listopadu konal před Úřadem vlády v Bratislavě, došlo ke zranění policistů pyrotechnikou. Za útok na veřejného činitele hrozí pachateli tři až osm let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Protivládní protest 17. listopadu před Úřadem vlády v BratislavěVideo: tvnoviny.sk

 
Článek

Útok na policisty pomocí pyrotechniky byl v tomto případě označen za útok na veřejného činitele se zbraní. „Dosud neznámý pachatel hodil z davu účastníků shromáždění předmět se zápalným knotem, který explodoval. Hořící úlomky předmětu způsobily dvěma policistům zranění ve formě popálenin, která si vyžádala ošetření ve zdravotnickém zařízení,” uvedla slovenská policie.

Ta upřesnila, že došlo ke zranění člena antikonfliktního týmu a městského strážníka. V blízkosti místa byl zadržen 36letý muž, který byl předveden na policejní oddělení.

Při protestech v Bratislavě zadrželi devět lidí

Evropa

Celkem bylo při protestech zadrženo 11 osob z důvodu neuposlechnutí výzvy veřejného činitele, útoku na veřejného činitele, verbálního urážení policistů, napadení jiného účastníka shromáždění a z důvodu poškození služebního motorového vozidla.

Foto: FB ministra vnitra SR Romana Mikulce

Část předmětu, který explodoval propálil vestu člena antikonfliktního týmu

Před budovou parlamentu se konal ve středu protest strany Směr-sociální demokracie a později také protest Lidové strany Naše Slovensko (LSNS) Mariana Kotleby. Na jiném místě Bratislavy se konal protest strany Republika, kterou založili bývalí členové LSNS.

Nejagresivnější část protestujících se následně přesunula před Úřad vlády, kde došlo ke zmíněnému incidentu.

Foto: TV Markíza

Shromáždění před úřadem vlády v Bratislavě

Reklama

Výběr článků

Načítám