Hlavní obsah

Masakr v petrohradském metru mohl způsobit sebevrah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petrohrad
Aktualizováno

Bombový útok v Petrohradu mohl provést sebevražedný útočník. Agentura Interfax informovala, že policie z útoku nyní podezírá 23letého muže původem ze střední Asie. Muž, po němž se pátralo v pondělí na základě kamerového záznamu ze stanice metra, se sám přihlásil policii.

Výbuchem poničený vagón metra

Článek

Hledaný muž ze střední Asie má podle Interfaxu spojení na radikální islamisty. Agentura o něm napsala, že zemřel při výbuchu, údajně už měl být identifikován. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov to odmítl komentovat. Sebevražedný útok nevyloučila nově ani agentura TASS, která uvedla, že výbušninu mohla odpálit žena.

Exploze připravila o život jedenáct lidí, upřesnily úřady. Ministryně zdravotnictví Veronika Skvorcovová potvrdila, že sedm lidí zemřelo na místě, další v sanitce a ostatní tři po převozu do nemocnice. Dalších více než 40 lidí bylo zraněno.

Putin přišel s květinami

Bomba vybuchla za jízdy, když se souprava nacházela mezi stanicemi. Jedna z vyšetřovatelek Světlana Petrenková chválila rozhodnutí řidiče metra dokončit jízdu do příští stanice, protože tím téměř jistě zachránil životy lidí, kterým takto mohla být poskytnuta rychle pomoc.

V Petrohradu i Moskvě se v pondělí shromažďovali lidé s květinami a svíčkami, aby uctili památku obětí. Prezident Vladimir Putin se večer vydal do stanice Technologický institut a položil tam rudé květy. Ruský prezident později také hovořil telefonicky s hlavou USA Donaldem Trumpem a shodli se, že je třeba proti terorismu společně bojovat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám