Hlavní obsah

Makedonie staví další část plotu na hranicích

Skopje

Makedonská armáda začala v pondělí stavět další část plotu na hranici s Řeckem. Z plánované asi 50kilometrové bariéry, kterou chce země regulovat proud migrantů, je zatím dokončeno zhruba osm kilometrů, napsala agentura APA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Makedonie pokračuje se stavbou hraničního plotuVideo: Reuters

 
Článek

Makedonie začala stavět plot o víkendu, aby běžencům zabránila bez kontroly vstupovat na své území. Jako první dokončila tříkilometrovou část u řecké vesnice Idomeni. [celá zpráva]

V posledním týdnu se vyostřila situace na řecko-makedonské hranici, protože Skopje nechává projít jen uprchlíky ze zemí, kde se válčí – z Iráku, Sýrie a Afghánistánu. Na hranici proto uvízly stovky migrantů z Pákistánu a Íránu, které považuje za ekonomické. K podobným opatřením přistoupily i Srbsko a Chorvatsko.

Minulý týden i o víkendu se tito migranti pokusili překročit hranici násilím a musela proti nim zasáhnout policie. [celá zpráva]

K řecko-makedonským hranicím v pondělí podle médií dorazil jen omezený počet migrantů, úřady jejich počet neupřesnily. Předpokládá se, že příčinou menšího počtu běženců je špatné počasí v Řecku.

Reklama

Výběr článků

Načítám