Hlavní obsah

Lupiči v maskách Klause a Schwarzeneggera ukradli dodávku plnou peněz

Právo, Ivan Vilček, Bratislava
Bratislava

Pancéřovou dodávku plnou peněz ukradli v sobotu zatím neznámí lupiči ve slovenské metropoli Bratislavě. Server topky.sk v pondělí uvedl, že mělo jít o lupiče, kteří používají masky Václava Klause a Arnolda Schwarzeneggera a na Slovensku mají na svědomí už několik loupeží v bankách.

Foto: Policie SR

Lupiče v masce s podobou českého exprezidenta Václava Klause zachytila bezpečnostní kamera při jedné z předešlých loupeží.

Článek

Členové bezpečnostní služby odstavili dodávku před nákupním centrem v bratislavské čtvrti Devínska Nová Ves. Lupiči ji odvezli i se zatím neznámým množstvím peněz. Server topky.sk uvedl, že mohlo jít až o stovky tisíc eur.

Policie do pátrání zapojila i vrtulník, ale pachatele zatím nedopadla. Za Bratislavou objevila pouze opuštěnou dodávku, ale bez peněz. „Další informace zatím není možné poskytnout,“ uvedla policejní mluvčí Karina Považanová.

Podle odborníků posádka neměla nechat dodávku zcela bez dozoru. Zda byli členové bezpečnostní služby nějakým způsobem zapojeni do loupeže, ukáže až vyšetřování.

V listopadu se stejně maskovaným lupičům podařilo uloupit 300 tisíc eur (přes osm miliónů korun) z banky ve městě Senec. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám