Hlavní obsah

Lovec ve Francii zastřelil mladého Brita. Spletl si ho s divočákem

Novinky, drk
La Garrigue

Velké neštěstí se stalo ve francouzské vísce La Garrigue. Tamní lovec v domnění, že míří na kance, zastřelil 25letého Brita. Ten na místě zemřel. Střelec byl zatčen a obviněn ze zabití. Přátelé oběti i aktivisté požadují, aby byl lov v okolí zakázán.

Foto: Novinky

La Depeche

Článek

La Garrigue je maličká zapadlá vesnice v jihozápadní Francii, kousek od historické obce Calvignac. Čítá jen hrstku domů a široko daleko jsou především kopce a lesy. Z toho důvodu je okolí často využíváno lovci divokých prasat.

Ve vísce bydlel také 25letý Morgan Keane, který se po smrti svých rodičů s bratrem staral o jejich pozemky. Ve středu se chystal jít štípat dříví, když byl zastřelen jedním z lovců. Ten myslel, že střílí po divočákovi. Informoval o tom francouzský server La Depeche.

Jelen na jihu Čech sebral myslivci kulovnici a utekl

Krimi

Nehoda se stala ani ne 100 metrů od Keanova domu. „Myslím, že se tam usadili asi před rokem. Je to hrozná tragédie,” popisuje jeden ze sousedů.

Milý kluk, popisují přátelé 

Keane měl údajně velmi dobrý vztah se svými zesnulými rodiči, vzpomíná kamarádka Liliane, která bydlí v nedalekém Cajarcu. „Staral se o svoji maminku a zůstal u smrtelné postele svého otce až do samého konce,” vysvětlila.

Myslivec na honu nešťastně trefil otčíma, za jeho smrt dostal podmínku

Krimi

Její manžel souhlasí. „Morgan byl vždycky velmi nápomocný. Vždy když jsem ho požádal o pomoc v práci, kde opravuji domy, tak mi pomohl,” řekl. Nyní pro tragicky zemřelého Brita připravují pietní procházku. „Prosím vezměte přátele, tohle lovení musí skončit,” stojí na pozvánce.

Pane prezidente, miliony občanů by si přály, aby mohly žít v klidu doma a chodit si do přírody, aniž by riskovali, že je někdo zabije
Hugo Clément, francouzský novinář

Podle místních médií zahájil prokurátor okamžité vyšetřování, které má za cíl objasnit okolnosti střelby, včetně vzdálenosti a viditelnosti. Lovecká federace vyjádřila pozůstalým soustrast a slíbila, že posílí vzdělání lovců v oblasti bezpečnosti.

Několik aktivistů, včetně slavných osobností, vyzvalo prezidenta Emmanuela Macrona, aby tento „koníček” zakázal. „Pane prezidente, miliony občanů by si přály, aby mohly žít v klidu doma a chodit si do přírody, aniž by riskovali, že je někdo zabije,” apeloval novinář Hugo Clément.

Třiatřicetiletému lovci, který je francouzské národnosti, nyní hrozí několik let za mřížemi za zabití. Dechová zkouška neprokázala, že by před akcí požil alkohol.

Jak připomíná deník Daily Mail, podobná situace se stala před dvěma lety ve francouzských Alpách. I tehdy omylem zastřelil Francouz Brita.

Reklama

Výběr článků

Načítám