Hlavní obsah

Lavrov roky skrývá milenku. Tajemná Světlana s ním procestovala svět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Těžká váha ruské politiky Sergej Lavrov má problém. Tým kolem opozičníka Alexeje Navalného přišel s tvrzením, že si šéf ruské diplomacie roky vydržuje tajemnou milenku. Bral ji údajně na drahé zahraniční cesty, nocoval s ní v luxusních hotelích a plavil se na přepychových jachtách. Je to taky jenom člověk, hájí Lavrova mluvčí ruské diplomacie.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov

Článek

„Jachty, úplatky a milenka. To ministr Lavrov skrývá,“ píše se v materiálu, který má očernit 71letého jestřába ruské zahraniční politiky.

Jeden z nejdéle sloužících ministrů je ženatý a s manželkou má dceru.

To mu ale nebrání v udržování nadstandardních vztahů se záhadnou zaměstnankyní ministerstva zahraničí Světlanou Poljakovovou, uvádí ruský investigativní server iStories.

Lavrov s Poljakovovou

O tom, jak nadstandardní vztah Lavrov s Poljakovovou udržuje, podle serveru svědčí i to, že ji mají jejich známí v telefonech uloženou jako Světlanu Lavrovovou.

Poljakovová působí na ruském ministerstvu zahraničí od roku 2014. Její pracovní zařazení však nevysvětluje to, proč s Lavrovem cestovala nejméně do dvanácti zemí.

A velmi podezřelý je i fakt, že její rodina vlastní v Rusku a ve Spojeném království nemovitosti v hodnotě miliardy rublů (asi 300 milionů korun).

Lavrov milenku, jejíž věk ruští investigativci nezmiňují, údajně vzal na diplomatické cesty do Francie, Itálie, Švýcarska, Japonska, Singapuru, Portugalska nebo Řecka.

V několika případech dokonce letěly vládním speciálem i její matka a dcera. Úředníci, kteří měli námitky, byli odejiti, píše iStories.

Lavrovova mluvčí se dotazu na milenku vysmála

Ruské ministerstvo zahraničí na odhalení zareagovalo po svém. Jeho mluvčí Maria Zacharovová se dotazu novinářky na Lavrovovu milenku nejdřív hlasitě zasmála.

Koněvova socha by mohla být na ruské ambasádě v Praze, řekl Lavrov maršálově dceři

Evropa

Pak odpověděla, že investigativce stojící za popisovanou zprávou zaprvé řídí nepřátelské zpravodajské služby, zadruhé je Lavrov profesionál respektovaný i svými protivníky a zatřetí je také člověk z masa a kostí.

Reklama

Výběr článků

Načítám