Hlavní obsah

Kvůli podezřelému zavazadlu evakuovali letiště ve francouzském Toulouse

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toulouse
Aktualizováno

Letiště Toulouse - Blagnac na jihozápadě Francie nechaly tamní úřady ve středu ráno na hodinu a půl evakuovat, příčinou mělo být podezřelé zavazadlo. Objevily se spekulace o souvislosti s úterními atentáty v Bruselu.

Foto: Profimedia.cz

Letiště v Toulouse muselo být evakuováno

Článek

Letiště bylo evakuováno v 6:45 ráno. Podle francouzského serveru The Local museli i pasažéři, kteří už seděli v letadlech a čekali na start, palubu opustit. Mluvčí letiště uvedl, že kolem 8:20 byl poplach odvolán a cestující se mohli vrátit do terminálu. Opatření se obešlo bez jakékoliv paniky.

Letový provoz se postupně dostává do normálu, spoje ovšem nabraly zpoždění.

Bezpečnostní hrozbou mělo být podezřelé zavazadlo, policie nicméně kontrolovala také některé pasažéry a vozidla v okolí letiště.

Důvodem zvýšené ostražitosti jsou úterní atentáty v belgickém Bruselu, při kterých zahynuly tři desítky lidí a k nimž se přihlásilo hnutí Islámský stát. Tamní vyšetřovatelé oznámili, že útočníci na letišti Zaventem ukryly výbušniny v kufrech. Francie posílila bezpečnostní opatření a nasadila dalších 1600 policistů, kteří hlídají zejména dopravní uzly, jako jsou právě letiště.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní opatření u letiště a pátrání u metraVideo: Reuters

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám