Hlavní obsah

Kromě Poláků měla čtveřice Afričanů na italské pláži v Rimini napadnout i Rakušany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rimini

Čtveřice mladíků severoafrického původu, která na italské pláži v Rimini hromadně znásilnila polskou turistku a surově zbila jejího přítele, zřejmě napadla i pár z Rakouska. Vyplývá to z výpovědi prodavače kebabu pro italský list Corriere della Sera. Nové svědectví již zkoumá italská policie.

Foto: Manuel Migliorini, ČTK/AP

Místo napadení polského páru

Článek

Muž vypověděl, že napadený Rakušan s partnerkou přišel pro pomoc do jeho obchodu. „Přišli ke mně do stánku. Muž měl hodně oteklou ruku a byl velmi rozrušený. Řekl mi, že se je pokusili tři nebo čtyři lidi okrást o peníze a jeho přítelkyni znásilnit. Dokázali se jim ale ubránit a utéct,“ popsal muž deníku Corriere della Sera.

Polský pár ve věku 26 let byl napaden v Rimini na pláži v noci na neděli. Čtyři útočníci ženu znásilnili a muže zmlátili do bezvědomí. Oběti rovněž okradli. [celá zpráva] K útoku na rakouský pár mělo dojít ve stejnou dobu.

Případ vyšetřují italské i polské úřady. Podle agentury ANSA jsou pachatelé pravděpodobně severoafrického původu. Po Polce nejspíš znásilnili v Rimini i peruánského transsexuálního prostituta. Ten již své čtyři trýznitele ze severní Afriky identifikoval.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na italské pláži napadli turistyVideo: Reuters

Patnáct podezřelých

Italská policie má momentálně 15 podezřelých, mezi nimi jsou Tunisané a Maročané, napsal rakouský server Der Standard s odkazem na zdroje blízké vyšetřování. Muži se objevují na záznamech z kamerového systému asi čtyři hodiny po útoku. Všichni měli na sobě mikiny s kapucemi.

Italské polici pomáhají objasnit případ čtyři polští kriminalisté. [celá zpráva] Oba polští turisté jsou v nemocnici. Žena je ve stavu těžkého šoku a její přítel se zotavuje z následků bití, mimo jiné má přeražený nos, uvedli lékaři.

Stejná skupina by měla mít zřejmě na svědomí také útok z 12. srpna na pár z Lombardie, který na pláži okradli o peníze a mobilní telefon a brutálně zmlátili. Jeden z útočníků ohrožoval ženu skleněnou lahví a pokusil se ji znásilnit, žena se ale ubránila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám