Hlavní obsah

Kameramanka chce žalovat migranta, kterému podrazila nohy, a hodlá se stěhovat do Ruska

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarská kameramanka, která začátkem září na maďarsko-srbské hranici podrazila nohy uprchlíkovi ze Sýrie, chce žalovat jeho i sociální síť Facebook. S celou rodinou se hodlá také přestěhovat do Ruska. Uvedla to v rozhovoru pro ruský deník Izvestija, z něhož citoval maďarský server index.hu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kameramanka podrazila nohy syrskému uprchlíkovi, který utíkal před policiíVideo: Reuters

 
Článek

Bývalá kameramanka televize N1TV Petra Lászlóová se necítí v Maďarsku bezpečně, a proto se chce odstěhovat do Ruska. „Začneme se celá rodina učit rusky,“ uvedla Laszlóová.

Začátkem září vyvolala skandál, když se v médiích objevily záběry, jak u maďarské obce Röszke kope do dětí uprchlíků. Syřanovi Usámovi Abdulu Mohsínovi, který utíkal se synem v náručí před policisty, navíc podrazila nohy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na Mohsína hodlá podat žalobu, protože údajně změnil svou výpověď. „Na začátku za to, že upadl, obviňoval policisty,“ uvedla. „Můj muž chce dokázat mou nevinu. Pro něho je to věcí cti,“ dodala kameramanka.

Lászlóová chce žalovat i Facebook, protože podle ní jeho administrátoři smazali skupiny, které byly vytvořeny na její podporu, a naopak ponechali skupiny, které jsou namířeny proti ní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kameramanka kopala do dětí uprchlíkůVideo: Reuters

Čtyřicetiletá kameramanka byla krátce po incidentu z televize propuštěna. Později se za svůj čin omluvila a tvrdila, že jednala v panice. „Myslela jsem si, že na mě útočí a já se musím bránit,“ řekla deníku Magyar Nemzet a dodala, že v danou chvíli „ztratila nervy“.

Její chování vyvolalo rozhořčení po celém světě a na Facebooku dokonce vznikla „Zeď hanby“, u níž se objevily tisíce hanlivých příspěvků. [celá zpráva]

Lászlóová připustila svoji zodpovědnost a doplnila, že uprostřed paniky a valícího se davu několika set lidí se těžko činí správná rozhodnutí.

„Když se teď na ty záběry dívám, je to, jako bych se ani nedívala na sebe. Nejsem bezcitná rasistka, která kope do dětí. Tento politický hon na čarodějnice si nezasloužím, ani očerňování a výhrůžky smrtí,“ podotkla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám