Hlavní obsah

Syrský trenér byl podle Kurdů členem radikální Fronty an-Nusra

Syrský uprchlík Usáma Abdul Mohsín, kterému podrazila v Maďarsku nohy kameramanka, a poté dostal práci ve fotbalové škole ve Španělsku, byl údajně členem radikální Fronty an-Nusra. V neděli večer to uvedla kurdská agentura Rudaw s odvoláním na Sjednocenou demokratickou stranu PYD. Pravdivost tvrzení PYD nejde ověřit z dalších zdrojů a neexistuje ani žádný jasný důkaz pro toto tvrzení. Mohsín na informaci nereagoval.

Foto: Juan Medina, Reuters

Usáma Abdal Mohsín (druhý zleva) se syny a prezidentem trenérské školy CENAFE Miguelem Angelem Galanem

Článek

Usáma Abdul se přidal ke vzbouřenecké skupině v roce 2011, tedy v době, kdy propuklo povstání proti prezidentovi Bašáru Asadovi, a ještě předtím, než se přihlásila k Al-Káidě. Prý se „dopustil zločinů na civilistech včetně Kurdů,“ uvedla PYD bez jasnějších důkazů.

PYD jen zveřejnila fotografii, která prý byla na dnes už zrušené Mohsínově stránce na Facebooku. Tam měl údajně portrét před bannerem An-Nusry a tvrdil, že byl jejím členem. Prý se účastnil bojů u třech měst Amuda, Afrín a Serekanije.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Členem této organizace byl prý až do odchodu ze Sýrie na jaře 2015. Odešel před tím, než kurdské milice YPG dobyly Tel Abjád, kde žil s rodinou.

PYD tvrdí, že Mohsín, který v letech 2004 až 2010 trénoval klub al-Fatwa v Dajr az-Zauru, byl také zapleten do násilného potlačování kurdských nepokojů ve městě Kámišlí v roce 2004. Po fotbalovém utkání tam syrské bezpečnostní síly zabily padesát Kurdů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kameramanka podrazila nohy syrskému uprchlíkovi, který utíkal před policiíVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám