Hlavní obsah

Je naživu! Kamera zachytila záchranu italské školačky ze sutin domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím
Aktualizováno

Na internetu se objevily záběry zachycující vyproštění italské školačky ze sutin zříceného domu v obci Pescara del Tronto. Dívka pod troskami strávila 17 hodin poté, co okolí postihlo zemětřesení o síle 6,2 stupně Richterovy škály.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zachrána dívky ze sutin v italské vesniciVideo: AP

 
Článek

„Něco je tady pod tím slyšet. Ticho, ticho,“ promlouvá jeden ze záchranářů ke skupině stojící na hromadě sutin. O chvíli později nabádá dívku pod nimi: „Pojď, Giulie, pojď, Giulie.“

Následně je z trosek vytažena dívka pokrytá prachem a lidé kolem to vítají hlasitým nadšením. „Je naživu!“ křičí někdo.

Média původně informovala, že školačce je osm let, pozdější zprávy uvádějí věk deset roků. [celá zpráva]

Foto: ČTK/AP

Záchranáři v obci Pescara del Tronto

Geologové varují před sesuvy

Úřad civilní ochrany mezitím potvrdil, že si otřesy, které přišly uprostřed noci, vyžádaly více než 240 mrtvých. Mezi oběťmi je osmiměsíční chlapec i jeho devítiletý bratr a oba jejich rodiče. V nemocnicích leží 264 zraněných lidí.

Seizmologové už zaznamenali 460 následných otřesů. Geologové podle listu Repubblica varují, že by na zpustošených místech mohlo také dojít k sesuvům půdy.

Snímky obce Pescara del Tronto před zemětřesením a po něm

Záchranné akce ve čtyřech postižených městečkách a vsích pokračují, Itálie nicméně nepožádala oficiální cestou o pomoc ze zahraničí. „Zatím jsme žádnou žádost neobdrželi,“ potvrdilo Novinkám české ministerstvo zahraničí. Nadále také platí to, že nejsou informace o žádných zraněných Češích v postižené oblasti.

Rumunské úřady ve čtvrtek oznámily, že mezi mrtvými je pět rumunských občanů. Agentura AP doplnila, že jednou obětí je občan Španělska.

Sbírku pro Itálii stiženou zemětřesením spustily také české humanitární organizace. [celá zpráva]

Související témata

Foto: Pichi Chuang, Reuters

Zřícená budova ve městě Tchaj-nan

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám