Hlavní obsah

Francouzský prezident má milenku už dva roky

Novinky, rei
Paříž
Aktualizováno

Vztah francouzského prezidenta Françoise Hollanda s herečkou Julií Gayetovou trvá už dva roky – začal ještě před tím, než se socialistický politik stal hlavou státu. V pátek to uvedl magazín Closer, který před týdnem románek odhalil.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Francouzský prezident Hollande hovoří na tiskové konferenci.

Článek

Hollande se podle časopisu s milenkou scházel ve svém druhém bytě, který má na západě Paříže. Společně jezdili také na víkendy na jih Francie, uvedl časopis. Loni se dokonce prezident vymluvil z dovolené v Řecku, kam měl jet se svojí partnerkou a oficiální první dámou Valerií Trierweilerovou. Místo toho vyrazil s 41letou Gayetovou do departementu Corrèze, který je jeho volebním okrskem.

Magazín Closer původně sliboval, že zveřejní i nové fotografie páru, ale nestalo se tak.

Foto: ČTK/AP

Julie Gayetová

Svůj druhý článek o prezidentově románku publikoval jen den poté, co Gayetová podala na jeho redakci žalobu s požadavkem omluvy a vyplacení 54 tisíc eur. [celá zpráva]

Prezident zatím svoji avizovanou žalobu nepodal.

Návštěvu mi nedoporučili, ozvala se první dáma

Hollandova partnerka Trierweilerová mezitím zůstává v nemocnici, kam se uchýlila po rozpoutání aféry. Ve čtvrtek poprvé prolomila mlčení, když volala do médií, aby vysvětlila, proč ji prezident dosud nenavštívil. Trierweilerová uvedla, že to je kvůli doporučení lékařů. Dodala, že se pořád cítí slabá a nemůže ani stát.

Hollande jí prý posílá květiny a čokoládu.

Foto: ČTK/AP

Francouzský prezident Francois Hollande se svou partnerkou Valerií Trierweilerovou

Devětapadesátiletý prezident Hollande oficiálně nevěru nepřiznal, připustil ale, že má s Trierweilerovou potíže. Do médií prosákl i výrok anonymního zdroje z Elysejského paláce, podle něhož hlava Francie nikterak nesmutní, že za Trierweilerovou do nemocnice nemůže.

Související téma

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Francouzský prezident François Hollande

V pátek se tam ale už vydal, jak informoval server BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám