Hlavní obsah

Francie zcela změní azylovou politiku. Migranty bude vracet rychleji, slíbil Macron

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzský prezident Emmanuel Macron slíbil zcela změnit azylovou a přistěhovaleckou politiku tak, aby usnadnila vracení migrantů do zemí původu. Současná situace je podle něho neúnosná. Příslušná změna legislativních opatření by podle něj měla být přijata někdy v první polovině příštího roku. V úterý o tom informovala agentura AFP.

Foto: Pool, Reuters

Francouzský prezident Emanuel Macron

Článek

Macron varoval, že bez příslušných změn by byla zpochybněna republikánská tradice jinak vstřícného přijímání přistěhovalců a žadatelů o azyl. Dodal, že v současnosti Francie vrací zpět příliš málo lidí. Podle něj jich až přespříliš velké množství administrativně žije "v zemi nikoho".

Macron upozornil, že nezbytná bude také účinnější spolupráce se zeměmi původu migrantů, kterým se příliš nechce své občany přijímat nazpět. Za problematický označil také nárůst počtu nezletilých cizinců, kteří se dostávají do země a na které se vztahuje větší mezinárodní ochrana.

Francouzský prezident chce také revizi politiky integrace přistěhovalců, na které by podle něho měl být kladen větší nárok ohledně znalostí francouzštiny.

Reklama

Související články

Macron utrácí tisíce za služby vizážisty

V přepočtu téměř 680 tisíc korun utratil za první tři měsíce ve funkci francouzský prezident Emmanuel Macron za služby vizážisty. Informaci deníku Le Point...

Výběr článků

Načítám