Hlavní obsah

Francie vyšle proti Islámskému státu letadlovou loď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Francouzské úderné akce proti extremistům z hnutí Islámský stát v Iráku je připravena podpořit letadlová loď Charles de Gaulle. Ve středu to oznámil prezident François Hollande.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Francouzský prezident François Hollande

Článek

„Díky lodi Charles de Gaulle budeme mít zpravodajské informace a také můžeme vést v Iráku operace,“ citovala Hollanda agentura Reuters.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Prezident hovořil na palubě lodi u jižního pobřeží Francie ve Středozemním moři. Dodal, že její posádka „bude úzce spolupracovat s koaličními silami“.

Plavidlo nyní míří na manévry do Indického oceánu.

Francouzské letectvo v Iráku už několik měsíců útočí na pozice Islámského státu společně se silami USA, Velké Británie, Austrálie, Kanady a dalších zemí.

Související téma

Foto: Reuters

Bojovníci Islámského státu

Jménem Islámského státu se minulý týden mstil terorista Amedy Coulibaly, který v Paříži zastřelil policistku a čtyři zákazníky v prodejně s košer potravinami.

Reklama

Související články

USA: Boj s Islámským státem potrvá roky

Americký ministr zahraničí John Kerry varoval, že boj s Islámským státem (IS) si vyžádá roky. Uvedl to na úvod jednání mezinárodní schůzky představitelů států...

Výběr článků

Načítám