Hlavní obsah

Firma Slovence omylem poslala 339 tisíc, ta je vracet nehodlá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Šest měsíců až pět let vězení hrozí 21leté Romaně B. z Bratislavy za trestný čin zatajení věci. Nejmenovaná firma ji totiž omylem poslala na účet v bance 13 106 eur (339 tisíc korun) a žena peníze odmítla vrátit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Slovenská policie ve čtvrtek informovala na sociální síti, že žena byla obviněna a je stíhána na svobodě. Firma se sídlem v Bratislavě jí měla loni v listopadu vyplatit 93 eur (2410 korun), ale omylem ji poslala na účet až 13106 eur (339 tisíc korun).

Firma ženu opakovaně  kontaktovala a požádala ji o vrácení peněz. „Na opakované písemné a telefonické žádosti nereagovala a uvedenou částku nevrátila. Tím si přivlastnila cizí věc větší hodnoty,“ uvedla policie.

Tu zásilku Sputniku nám vraťte, udeřilo Rusko na Slováky

Evropa

Slovenská policie upozorňuje, že při vyplňování příkazů k platbě by se nemělo postupovat zbrkle. „Stačí překlep nebo malá nepozornost a peníze pošleme na nesprávný účet nebo zadáme nesprávnou částku,“ konstatovala policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám