Hlavní obsah

Fico: Špiclování opozice podemílá demokracii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Robert Fico, expremiér a předseda opoziční strany Směr – sociální demokracie, označil situaci na Slovensku za stav ohrožení demokracie a základních lidských práv. Reagoval tak na zveřejnění policejních odposlechů z myslivecké chaty v obci Čifáre v okrese Nitra, v nichž figuroval.

Foto: Profimedia.cz

Robert Fico, předseda slovenské opoziční strany Směr

Článek

Podle předsedy Směru vládní koalice útočí na jeho stranu, aby překryla své chyby. „Tento stát je v pr..li. Ale totální,“ neudržel se. Za směšné označil údajné pytláctví jako oficiální důvody odposlechu zmíněného objektu.

Fico tvrdí, že vyšetřovatel předložil okresní prokuratuře zprávu, že odposlechem se nepodařilo zjistit informace opravňující vznést obvinění a nebyly zjištěny informace potvrzující spáchání trestného činu.

Fico i extremisté svolávají do Košic protivládní protesty

Zahraniční

„Pokud nás sledovali, což nás tedy sledovali, pokud tam namontovali kamery a vymysleli si důvod pytláctví a policisté přiznávají, že tam nic není, jak je možné, že ty nahrávky dostala média?“ klade si otázku.

„Sorosova prasata“

Podle Fica měla prezidentka Zuzana Čaputová jasně říct, že není možné odposlouchávat opoziční politiky. „Stále se toleruje, že s materiálem se nezákonně pracuje. Začínáme být státem, kde lidé, kteří prohrávají politickou soutěž, začínají používat fašistické metody,“ dodal Fico, který chce proto podat trestní oznámení.

Předseda Směru tvrdí, že ve slovenské politice, v mimovládních organizacích a v některých médiích působí „Sorosovo stádo prasat“. „Po parlamentních volbách chrochtala blažeností a teď kvičí, protože vědí, že se na ně vaří voda,“ uvedl.

Odpůrce očkování Fico tajil nákazu

Evropa

Na jedné z nahrávek Fico podle Denníku N říká, že pomůže své přítelkyni Kataríně Szalayové s bezpečnostní prověrkou Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ). Tvrdí, že získá dopředu otázky, na které má odpovědět při pohovoru. Právní čekatelku prokuratury předvolali na NBÚ poté, co Denník N zveřejnil, že používá luxusní vůz za 50 tisíc eur (1,3 mil. Kč), který si s platem 600 eur nemůže dovolit.

Szalayová tvrdí, že auto patří její mamince, která pracuje jako pečovatelka v Rakousku.

Reklama

Výběr článků

Načítám