Hlavní obsah

Estonská premiérka má covid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tallinn

Estonsko dnes oznámilo dalších 1281 nově potvrzených případů koronaviru za poslední den a devět úmrtí. Test prokázal nákazu rovněž u premiérky země Kaji Kallasové. Země, kde žije přibližně 1,3 milionu obyvatel, podle portálu Baltic News Network (BNN) zaznamenala od vypuknutí pandemie 86.088 případů infekce a 728 úmrtí. Pobaltská republika minulý týden zpřísnila protikoronavirová opatření.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Naléhám na všechny, aby přijali preventivní opatření. Aby nosili ve vnitřních prostorách roušky, omezili kontakt s dalšími lidmi. Pokud je to možné, aby pracovali na dálku a zůstali doma, jak nejvíce to jde, protože virus je rozšířen po celém Estonsku," uvedla Kallasová podle agentury Reuters v prohlášení.

Ministerská předsedkyně má mírnou teplotu, ale žádné další symptomy a obecně se cítí dobře, napsal zpravodajský server ERR News s odvoláním na slova Kallasové. Ta bude nyní v karanténě, nadále chce pracovat z domova.

Slovenský premiér Matovič měl pozitivní test na covid

Koronavirus

Estonská vláda minulý týden zpřísnila restrikce proti šíření koronaviru. Pobaltská země zaregistrovala v přepočtu na obyvatele po České republice druhý nejvyšší nárůst počtu nakažených v Evropské unii, uvedla agentura Reuters. Kabinet tehdy sdělil, že za 14 dnů připadlo 1336 nově nakažených v přepočtu na 100.000 obyvatel.

To byl oproti minulému měsíci více než dvojnásobek. Vláda proto kromě jiného zavřela všechny obchody, které nenabízejí zboží nezbytné pro život, omezila fungování restaurací na výdej jídla sebou a zakázala shromažďování více než dvou lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám