Hlavní obsah

Dvojitý atentát v Machačkale zranil několik lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

V dagestánské Machačkale na jihu Ruska v pátek dva výbuchy zranily několik lidí, včetně dvou policistů. Uvedlo to ruské ministerstvo vnitra. Do nemocnice bylo převezeno devět zraněných, uvedla agentura RIA Novosti.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle mluvčího zasáhla nejprve střela vypálená z granátometu restauraci v prvním patře domu. Když na místo přijeli policisté a záchranka, explodovala bomba v autě.

Počet zraněných není zatím znám, ministerstvo vnitra jich zatím potvrdilo pět včetně dvou policistů nebo lidí spolupracujících s policí.

„Nyní na místě útoku pracuje speciální operační jednotka,“ sdělil mluvčí a dodal, že nemusí jít o teroristický útok „Podle jedné z verzí jde o následek sporů mezi zločineckými gangy,“ upřesnil.

Dvojité atentáty, kdy druhá exploze následuje poté, co přijedou policisté, je ale typická spíše pro teroristy, kteří takto chtějí zasáhnout policisty nebo způsobit co největší počet obětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám