Hlavní obsah

Dvojice Čechů má v Rakousku na svědomí 14 vloupaček

Novinky, ČTK, aš, Voralberg Online

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Přímo při vloupání zadrželi v hornorakouské St. Aghatě dva Čechy. Při dalším vyšetřování bylo zjištěno, že dvojice stihla za jediný měsíc vykrást 14 bytů, domků a chat. Nadělala škody za 25 000 eur.

Článek

Muži ve věku 31 a 35 let byli zadrženi před čtrnácti dny v St. Aghatě v okrese Grieskirchen. Policie u nich zajistila šperky v hodnotě 15 000 eur (370 000 korun) . Při dalším vyšetřování se ukázalo, že dvojice má na svědomí celkem 14 vloupání v okresech Krems, Perg a Grieskirchen, které se nacházejí v Dolních Rakousích.

Oba muži uvedli, že do Rakouska se dostali pěšky přes zelenou hranici počátkem srpna nedaleko hraničního přechodu České Velenice-Gmünd. V té době neměli u sebe žádnou hotovost.

Tvrdili, že kradli, aby získali prostředky na cestu do Německa, Nizozemska a Francie.

V rodinných domech a chatách nekradli jen hotovost a šperky, ale také nářadí, elektroniku, kuchyňské přístroje, nářadí a kempinkové příslušenství. Až do soudního procesu budou zadržení v soudní věznici Wels.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám