Hlavní obsah

Dva mrtví při nouzovém přistání Tu-154, vysadily mu všechny motory

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Letoun Tu-154 se 155 osobami na palubě v sobotu nouzově přistál v Moskvě poté, co mu vysadily všechny tři motory, uvedla RIA Novosti. Ministerstvo pro mimořádné události uvedlo, že si manévr vyžádal dva mrtvé a 83 zraněných.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo se po nehodě rozlomilo.

Článek

"Podle posledních zpráv si nouzové přistání vyžádalo dva mrtvé a čtyřicet zraněných," uvedlo ministerstvo s tím, že na místě tragédie zasahuje 60 hasičů a záchranářů. Přijelo na čtyřicet sanitek.

Foto: Profimedia.cz

Amatérské záběry z mobilních telefonů jasně ukázaly vážnost nehody.

"Letadlo Dagestánských aerolinií přejelo ranvej a poškodilo si trup," uvedl představitel ministerstva. Podle jeho slov bylo na palubě 163 cestujících a devět členů posádky. Dříve se uvádělo jen 155 lidi s tím, že žádný z pasažérů nebyl zraněn.

Foto: Profimedia.cz

Vážná nehoda stála život dvě osoby.

Stroj Tu-154 letěl z Vnukovského letiště do Machačkaly. Při stoupání po startu vynechal jeden z jeho tří motorů. Posádka se proto rozhodla pro nouzové přistání na dalším letišti v Moskvě.

Foto: Profimedia.cz

Zranění cestující po ošetření záchranářů

V tu chvíli vysadil druhý motor. Při přistání na vzletovou a přistávací dráhu letiště Domodědovo vysadil třetí motor, dodal mluvčí. Při přistání bez motorů stroj přejel dráhu.

Foto: Profimedia.cz

Zranění cestující po ošetření záchranářů

Příčina, kvůli které motory vysadily, zatím není jasná.

Foto: Profimedia.cz

Lidé si fotili vážnou nehodu na mobilní telefony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám