Hlavní obsah

Dva kluci vypili na jihu Slovenska neznámou látku, stálo je to život

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Kluci ve věku 11 a 13 let z obce Sútor v okrese Rimavská Sobota našli láhev s neznámou tekutinou, kterou vypili. Oba chlapci měli vzápětí závažné zdravotní komplikace, kterým v nemocnici podlehli.

Foto: Policie SR

Chlapci vypili neznámou látku z této plastové lahve.

Článek

O případu v pondělí informovala slovenská policie na sociální síti s tím, že okolnosti případu jsou nadále předmětem vyšetřování. „Zjištění přesné příčiny úmrtí obou chlapců bude předmětem soudně-znaleckého zkoumání. Ve věci bylo zahájeno trestní řízení ve věci přečinu usmrcení,“ uvedla policie s tím, že bližší informace k případu poskytne později.

Slovenská média konstatovala, že kluci byli v příbuzenském vztahu. Do nemocnice je odvezli rodiče poté, co začali mít zdravotní potíže. „Bolelo ho břicho a bylo mu na zvracení,“ řekl televizi Markíza otec třináctiletého Milana. Rodiče si původně mysleli, že se v průběhu svátků přejedl. Podobné příznaky měl ovšem i jedenáctiletý David, který byl rovněž hospitalizován.

„Láhev našli na konci obce. Mysleli si, že je v ní malinovka a ochutnali to,“ dodal Milanův otec.

Slovákovi naměřili neuvěřitelných devět promile, jeho stav je kritický

Evropa

Mluvčí nemocnice v Rimavské Sobotě Jana Fedáková potvrdila hospitalizaci obou chlapců. „Vyšetření odhalila intoxikaci neznámou látkou,“ řekla mluvčí. Zdravotní stav obou chlapců se zhoršoval a jeden z nich byl převezen do banskobystrické nemocnice. „Bohužel navzdory intenzivní léčbě a enormní snaze lékařských týmů se ani jednoho chlapce nepodařilo zachránit,“ dodala Fedáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám