Hlavní obsah

Dva Češi zahynuli při nehodě kamiónu v Rakousku, řidič ho neubrzdil u hraniční kontroly

Vídeň
Aktualizováno

Nehoda tří nákladních aut zablokovala ve středu ráno provoz na rakouské dálnici A12 v blízkosti hranic s Německem. Zemřeli při ní dva Češi z kamiónu z Boskovic, oznámily server listu Kronen Zeitung a agentura APA.

Foto: Profimedia.cz

Dálnice byla kvůli nehodě uzavřena. Ilustrační foto

Článek

Havárie se stala mezi dálničním sjezdem Kufstein-Nord a státní hranicí ve směru do Německa, u obce Ebbs. Podle rakouského serveru zastavilo první auto z Bulharska kvůli obnovené hraniční kontrole. Řidič dalšího, německého kamiónu stačil zabrzdit, ale zezadu do něj najel nákladní vůz evidovaný v České republice. Jeho posádka zemřela na místě.

Nehodu nepřežili dva Češi ve věku 53 a 47 let, uvedla APA. Šestačtyřicetiletý německý řidič druhého nákladního vozu s německou registrací byl vážně zraněn. První kamión s bulharskou poznávací značkou řídil 28letý Bulhar.

"Byl to náš kamión, ale nechci o tom mluvit. Teď již celou událost řešíme s pojišťovnou," řekl ČTK majitel boskovické přepravní společnosti Tadeusz Wilk. Neupřesnil ani předpokládanou škodu na zničeném vozidle.

Dálnici policie zcela uzavřela a osobní dopravu odkláněla. Kamióny musely čekat. Na místě pracovali záchranáři a úklidová skupina. Z jedné potravinářské cisterny  museli odčerpat tekutý náklad.

Reklama

Výběr článků

Načítám