Hlavní obsah

Dům agenta Skripala otráveného novičokem bude na prodej

Právo, ama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům v Salisbury, který patřil bývalému dvojímu agentovi Sergeji Skripalovi, jenž se před třemi lety stal spolu s dcerou terčem útoku nervovým plynem novičok, vykoupí městská rada hrabství Wiltshire.

Foto: Profimedia.cz

Skripalův dům v britském Salisbury bude na prodej

Článek

Tamní úředníci oznámili, že po poradě se sousedy někdejšího důstojníka ruské vojenské rozvědky GRU, který žil v Británii poté, co byl vyměněn za ruské agenty, dům nabídnou k prodeji, jakmile projde rekonstrukcí.

Právě v tomto domě přitom byly podle britských oficiálních zdrojů zjištěny stopy jedu. Otravnou látkou měla být natřena klika vchodových dveří. Rok po útoku bylo oznámeno, že se stavení podařilo očistit, ačkoli původně se zvažovala demolice.

Otravy, záhadná úmrtí. Kritiků Kremlu v ohrožení života přibývá

Evropa

Dům by se podle radních měl po prodeji využívat výhradně pro bydlení. Nový majitel jej nebude moci pronajímat či „obchodovat s příběhem“.

Skripal a jeho dcera byli nalezeni se známkami otravy na lavičce v městském parku. Útok přežili. Londýn obvinil z útoku ruské tajné služby. Moskva tvrdí, že šlo o provokaci západních tajných služeb.

Reklama

Výběr článků

Načítám