Hlavní obsah

Dealeři nabízejí britským pozérům eko-friendly kokain. Jde na dračku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britští dealeři kokainu přišli s novým trikem. Movitějším zákazníkům nabízejí dražší, povídačkou opředenou drogu. Tvrdí, že jejich zboží vyráběli s větším ohledem na životní prostředí. V úterý na to upozornil deník Daily Mail s tím, že je to nesmysl. Jediné, v čem se dražší kokain liší, je pouze jeho cena.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Gram k přírodě šetrného kokainu, který má patrně ulevit svědomí a podtrhnout image, vyjde na 200 liber, tedy skoro 6 tisíc korun. Běžná cena oblíbeného stimulantu v pouliční kvalitě je přitom ve Spojeném království zhruba poloviční.

„Zaznamenal jsem nabídky koksu šetrného k přírodě, eticky získávaného, organického apod. Všechno je to ale obyčejný obchodní trik. Při ceně 200 liber za gram tomu říkám woke coke podvod,“ řekl listu Daily Mirror britský expert na drogovou problematiku Neil Woods.

Woke je označení pro hnutí nebo socio-ekonomickou skupinu většinou mladých uvědomělých lidí, kteří se zamýšlejí (podle kritiků povrchně a naivně) nad problémy společnosti a životního prostředí a snaží se kvůli tomu žít odpovědně nebo to alespoň předstírají. Právě v této cílové skupině má prý trik dealerů největší úspěch.

Španělská policie zabavila tunu „černého kokainu“

Evropa

Na existenci a popularitu woke kokainu před časem upozornila britská herečka Davina Taylorová.

„Každý v Chiswicku (lukrativní londýnské čtvrti - pozn. red.) má woke koks. Mají svoje veganské jídlo, organické víno a teď i šňupání,“ prozradila už v říjnu.

Kokain patří k nejoblíbenějším drogám ve Spojeném království. Podle odhadů si jej za poslední rok dopřálo až 9 procent obyvatel Anglie a Walesu.

Reklama

Výběr článků

Načítám